Recepty
Polévka rajčatová s rýží
Přísady
- 15 g hovězí kližky
- 5 g másla
- 10 g hladké mouky
- 15 g rajského protlaku
- 3 g cukru
- 10 g rýže
- sůl
- koření Vegi-Vegi
Příprava
Omyté hovězí maso vložíme do vody a vaříme do měkka. Vývar přecedíme, zahustíme nasucho opraženou moukou, přidáme rajský protlak. Do uvařené polévky vložíme uvařenou rýži, kterou jsme uvařili zvlášť. Dochutíme cukrem, solí, kořením Vegi-Vegi a omastíme máslem. Můžeme okyselit citronovou šťávou.
Další informace
- množství: 300 ml
- energetická hodnota: 155 kcal
- množství bílkovin: 5,2 g
- množství tuků: 5,5 g
- množství sacharidů: 21,5 g
- množství cholesterolu: 22 mg
Zdroj: Crohnova choroba a ulcerozní kolitida