Recepty
Vepřová panenka na švestkách
Přísady
- 100 g vepřové panenky
- 30 g sušených švestek
- 5 g oleje
- 5 g hladké mouky
- 5 g višňového džemu
- 30 ml smetany
- sůl
Příprava
Sušené švestky namočíme přes noc do vody a necháme nabotnat. Plátky vepřové panenky jemně naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a rychle opečeme na oleji. Podlijeme vodou a přidáme nakrájené švestky. Dusíme do měkka, hotový pokrm zjemníme smetanou a džemem.
Další informace
- množství: 175 g
- energetická hodnota: 346 kcal
- množství bílkovin: 23 g
- množství tuků: 16 g
- množství sacharidů: 29 g
- množství cholesterolu: 76 mg
Zdroj: Crohnova choroba a ulcerozní kolitida